Birželio 27 – liepos 4 dienomis rašinių konkurso ,,Kodėl aš noriu aplankyti Vokietiją?” nugalėtojai lankėsi Vokietijoje. 5 asmenų grupė turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su šalies kultūra, istorija, žmonėmis.

Kelionės metu aplankėme žymiausias Berlyno vietas: Brandenburgo vartus, pagrindinę geležinkelio stotį, televizijos bokštą, Berlyno sieną, po atviru dangumi esančią ,,East Side” galeriją, Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčią, Žandarmerijos aikštę. Didelį įspūdį paliko Sachsenhauseno muziejus, kur 1933-1945 m. buvo nacių koncentracijos stovykla.
Grožėjomės Potsdamo mieste esančiais Sansusi rūmais, apsuptais dailiose terasose augančiu vynuogynu.
Kelionės metu susitikome ir smagiai pabendravome su jaunimu, kuris praeitais metais svečiavosi Lietuvoje, taip pat su bendraamžiais iš Riginos Hilderbrant gimnazijos bei Birkenwerdero miestelio meru Stefanu Zimnioku.
Dalyvavome šv.Mišiose katalikų bažnyčioje ir ekumeninėje šventėje evangelikų parapijoje.
Daug teigiamų emocijų suteikė ir neišdildomų ispūdžių paliko visos dienos apsilankymas vandens parke ,,Tropikų salos”, važinėjimasis vasaros rogutėmis Bad Sarove, supimasis karuselėse.
Nuoširdžiai dėkojame organizacijai ,,Litauenhilfe Birkenwerder” ir jos pirmininkui Reinhardui Shlarmanui už galimybę iš arčiau susipažinti su Vokietijos kultūra, istorija, žmonėmis.
Dėkojame Vilniaus rajono savivaldybei už finansinę paramą organizuojant kelionę.

Visos grupės vardu Šumsko pagrindinės mokyklos 9 kl. mokinė Karolina Šliachtovič

Skip to content