Akcija „Savaitė be patyčių“

Kovo 24 – 28 d. mūsų mokykloje vyko akcija „Savaitė be patyčių“, kurios metu buvo skatinama tolerancija, draugiškumas bei pagarba vienas kitam. Mokyklos bendruomenė visą savaitę dalyvavo įvairiuose renginiuose, skirtuose atkreipti mokinių dėmesį į patyčių problemą.

5 – 10 kl. mokiniai kartu su technologijos mokytoja Natalija Rod ir klasės auklėtojais kūrė mokyklos „Draugystės knygą“, kurioje vaikai dalinosi mintimis apie draugystę, piešė iliustracijas. Pradinių klasių mokiniai kartu su socialine pedagoge Alina Liachovič žiūrėjo animacinius filmukus apie draugystę, gamino „Draugystės gėles“. Kovo 26 d. 9 -10 kl. mokiniai dalyvavo konferencijoje  „Patyčios mokykloje: priežastys, pasekmės, prevencija“, kuri vyko Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje. Ketvirtadienį 5 – 10 kl. mokiniai turėjo progą pažiūrėti dokumentinį filmą patyčių tematika „Patyčios. Nekentėk tyloje“. Šia proga kovo mėnesį mokykloje buvo atliktas tyrimas „Ar esu saugus?“, kuriuo buvo siekiama sužinoti vaikų savijautą artimiausioje aplinkoje.

Tikimės, kad šios savaitės veikla mūsų mokyklos mokiniams ne tik suteikė džiaugsmo, bet ir paskatino stabtelėti ir susimąstyti apie patyčių problemą mūsų visuomenėje.

Skip to content