Vasaris- sveikatingumo mėnuo

Vasario mėnuo Šumsko pagrindinėje mokykloje buvo skirtas įvairioms su sveikatos stiprinimu susijusioms veikloms. Pirmoji savaitė buvo skirta sveikai mitybai. Mokiniai gamino sveikus patiekalus: vaisių ir daržovių salotas, užkandžius, sumuštinius su daržovėmis ir kt. Vyresniųjų klasių mokiniai kūrė sveikatos piramidę, aptarė sveikos mitybos ir sveikos gyvensenos principus.
5 ir 7 klasių mokiniai kūrė plakatą tema „Sveikai maitinamės – augame sveiki“ ir dalyvavo viktorinoje. Minėdami Pasaulinę ligonių dieną mokiniai aplankė Šumsko ligoninės pacientus ir įteikė atvirukus su linkėjimais kuo greičiau pasveikti.
Antrąją savaitę 1-7 klasių mokiniai daugiau dėmesio skyrė savo emocinei sveikatai ir ateidavo į mokyklą be telefonų. Dažnas telefono ir kompiuterio naudojimas neigiamai veikia ne tik protinį vystymąsi, bet ir pablogina fizinę sveikatą. 5-10 klasių mokiniai dalyvavo pamokoje „Sportinės karjeros keliu“, kurią vedė fizinio ugdymo mokytojas Dariuš Križanovskij. Jis pasakojo apie tai, kaip pradėjo sportinę karjerą, kaip siekė Lietuvos lengvosios atletikos čempiono titulo. Mokytojas pabrėžė, kad visada reikia tikėti savimi ir drąsiai eiti tikslo link. Jaunesnių klasių mokiniai praktikavo eilėraštukus-masažiukus, kurie ugdo lytėjimo pojūčius, lavina gebėjimą sutelkti dėmesį ir vaizduotę.
Trečioji savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui, kuris labai svarbus norint palaikyti gerą fizinę ir psichinę sveikatą. Mokiniai aktyviai leido pertraukas žaisdami komandinius ir judriuosius žaidimus.
Vasario 21 dieną vyko Užgavėnės. Šokiai, dainos, estafetės sukūrė smagią ir linksmą atmosferą.
Sveikatingumo mėnuo- jau tradiciniu tapęs mokyklos renginys, kuriuo siekiama propaguoti sveiką gyvenimo būdą.

Skip to content